حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالات صریح مجری رادیو جوان میگوید مدیران پروژه واکسن برکت خودشان هم نمیدانستند که نمیتوانند به قول ۲۰ میلیون واکسن تا پایان مرداد عمل کنند.
او اعتراف میکند که پروژه خرید واکسن به خاطر واکسنهای داخلی به تاخیر انداخته شد.
فاطمه صداقتی مجری رادیو جوان در گفتگو با حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس سوالات بیپردهای را میپرسد که در زیر بخوانید:
از سرنوشت ۷ واکس ایرانی مطلع هستید؟
بله
آیا ما به هوای اینکه در داخل واکسن تولید کنیم، در خرید واکسن خارجی تاخیر داشتیم؟
بله
آیا مافیایی در کشور است که سودش در تاخیر واردات واکسن است؟
قابل پیش بینی نیست
مدیران پروژه واکسن برکت خودشان هم میدانستند که نمیتوانند به قول ۲۰ میلیون واکسن تا پایان مرداد و ۵۰ میلیون واکسن تا شهریور عمل کنند؟
خیر؛ نمیدانستند
نمیدانستند؛ چقدر در مجلس بر عملکرد وزارت بهداشت و وزارت خارجه نظارت داشتید؟ الان ما باید حرفهای آقای زالی را باور کنیم یا آقای ظریف را؟
ما مرتب در جریان بودیم و پیگیری میکردیم؛ در کمیسیون بهداشت و درمان هم ب کمیته غذا و دارو و اکسن این موارد را مرتب پیگیری میکرد. متاسفانه اشکالات زیادی اتفاق افتاد...
نتیجه پیگیریهایتان چه بود؟
سو مدیریت ستاد ملی کرونا باعث اشکالاتی شد و بیشتر هم تقصیر رئیس ستاد بود که توصیهها را گوش نمیکرد
به رئیس ستاد ملی کرونا توصیه میدادید، ولی ایشان گوش نمیکرد. برای همین ما الان واکسن نداریم؟
نه برای واکسن نیست. برای کل مشکلاتی است که در جریان کرونا اتفاق افتاد
واقعا جا ندارد از وزیر بهداشت بخواهید پاسخگوی این وضع باشد؟ ادعا میکرد که کشورهای دنیا آمدهاند و میگویند شما چطور کرونا را مدیریت کردید؟ بیاید ما هم از شما هم یاد بگیریم. این الان وضع ماست با یک عالم وعده و وعید. وعدههایی مثل اینکه چند میلیون واکسن میخواهیم تولید کنیم و به بازار بریزیم. من در همین برنامه با کسانی که در تولید واکسن ایرانی بودند صحبت کردم و رسما وعده میدادند؛ خودشان میدانستند دروغ میگویند؟
نمیدانستند دروغ میگویند. یعی فکر میکردند که میتواننند این کار را انجام دهند. به غیر از دو شرکت؛ یکی انستیتو پاستور و دیگری رازی، همه اینها تجربه اولشان بود. بقیه شرکتها تجربهای نداشتند. فکر میکردند میتوانند این کار را انجام دهند.
آقای دکتر آن فکر کردن مال یک ماه یا دوماه است نه برای دو سال که در بوق و کرنا کنیم ما داریم واکسن تولید میکنیم. حالا به نظر شما وزیر بهداشت و درمان نباید پاسخگو باشد؟
وزیر بهداشت و درمان و هر وزیری در حوزه خودش باید پاسخگو باشد. ولی اینکه حالا ایشان بتواند توجیه کند وزارت بهداشت و درمان مقصر بوده یا بقیه، با توجه به مدارک و مستنداتی است که باید ارائه دهد.
ما مگر دو سال پیش نمیدانستیم که زیرساخت تولید واکسن نداریم و این بیماری شوخی نیست که حالا ما بنشینیم برای آن واکسن تولید کنیم؛ آیا آزمونها درست در بیاید یا نه؟ بعد هم واکسن از آزمونها سرافراز در آمد ما که خط تولید نداریم. اینها را از دو سال پیش میدانستیم خودمان! پس چرا اینقدر به مردم وعده و وعید دادیم؟ واکسن هم وارد نکردیم و ببنید روزانه چند نفر میمیرند!
سهل انگاری شد؛ در این شکی نیست.
سهل انگاری یعنی جان عزیز من! یعنی جان عزیز شما! یعنی یک عالم جنازه که روزانه دفن میشوند.
باید پاسخگو باشند.
من که نمیتوانم یقه وزیر بهداشت را به عنوان یک شهروند بگیریم و بگویم آقای وزیر بهداشت ۲ سال است که دروغ میگویی و ادعای عجیب و غریب میکنی! شما یک مرجع قانونی هستید که میتوانید. کی این کار را میکنید؟
سازمان بازرسی در کشور داریم الحمدالله و دستگاههای نظارتی دیگر جلساتی تشکیل داده و پیگیریهایی کرده اند، ولی از داخل این جلسات چیزی در نیامد. یکی از دلایلش هم این است که وقتی جنگی اتفاق میافتد معمولا روال بر این است که میگویند فرمانده جنگ را نزنید و اجازه بدهید کارهایش را بکند. این یک جنگ تمام عیار بود.
قیمت این جنگ چه بود؟ جان یک عالم هموطن بود.
ولی یک مساله را هم باید بپذیریم و آن اینکه به ما واکسن نمیدادند.
حالا خبرهایی هم میآمد که ما واکسنی را برگرداندیم؛ محمولهای را قبول نکردیم.
نه اینها صحت ندارد؛ الان سازمان جهانی بهداشت مدعی است ۵۰۰ میلیون واکسن فیک در دنیاست و مراقبت کنید.
چرا واکسن به ما نمیدادند؟
بعید است که شما ندانید
تحریم. میخواهم بدانم به خاطر تحریمها به ما واکسن نمیدادند؟
ما نمیتوانستیم پول منتقل کنیم، حتی برای همان سبد کواکس هم نمیتوانستیم پول منتقل کنیم.
مگر نه اینکه دارو و درمان جزو تحریمها نبوده؟
بود؛ چه کسی میگوید نبود؟
ولی واقعا فکر نمیکنید برای مردمی که عزادرار شدهاند حق است کسانی که ۲ سال دروغ گفتهاند بیایند و پاسخگو باشند؟ در روز روشن به ما دروغ گفتند، میدانستند نمیتوانند واکسن تولید کنند. هی واکسن، واکسن، واکسن!
نمیدانستند که نمیتوانند. اشتباه کردند. بالاخره اشتباه کردند و باید جوابگو باشند.
ممنون که با صبوری گوش دادید.
Continous Centrifuge , Continous Filtration و FPLC . ضمن آنکه رزینها و مواد مصرفی آنها را نیز باید از همان کمپانی تهیه شوند. علاوه بر این ما در ایران یک نفر متخصص هم در زمینه فرآیند صنعتی (Process) تولید مواد بیولوژیک و بیوتکنولوژی نداریم.
اصولا تولید در بیوتکنولوژی در سه سطح آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی صورت می گیرد. تولید نیمه صنعتی حداقل 100 برابر حجم تولید آزمایشگاهی است. تولید صنعتی هم حداقل 1000 برابر حجم تولید نیمه صنعتی است.
تصور کنید که می خواهید غذا برای یک خانواده، یک محله و یک شهر درست کنید. درست کردن غذا برای یک شهر نیاز به تجهیزات در ابعاد بزرگ و سرآشپز کارآزموده و دوره دیده دارد.
این درست نبود کلی خانواده داغدارعزیزانشون
زنهای بی شوهر
شوهران بی زن
بچه های بی پدر و مادر.
زندگی فقط این دنیا نیست.در آن دنیا باید جوابگوی اعمالمان باشیم
در ثانی هر کشوری که تولید کننده است اول مایحتاج خود و هم پیمانان خودش رو تامین میکنه بعد میده مابقی کشورها
در اپیدمی و پاندمی، زمان از همه چیز مهم تر است. چون جان انسانها مطرح است.
هنوز درگیر اصلاح طلب اصولگرایی واقعا !؟
تموم شد عمو ، همه چیز رو شده
شرم برمسببین این فضاحت